Üzleti tippek

Ismét gerillázik a Magyar Turizmus

Gerillamarketing-akcióval népszerűsíti a Magyar Turizmus Zrt. a 2009-es Kulturális Turizmus Évének eseményeit január 30-án, pénteken. A kulturális turizmus négy különleges „gerillacsapata” szórakoztatja majd a járókelőket Budapest forgalmas pontjain, pénteken 14:00 és 18:00 óra között.

Az akció szereplői látványos megjelenéssel és különleges előadásokkal hívják fel a figyelmet a kampányévre, miközben hoszteszek a Kulturális Turizmus Évéről osztogatnak eseménynaptárat.

A „Cult Security” csoport egyenruhás „biztonsági őrei” a Liszt Ferenc tértől indulva rugalmas kordonokkal úgynevezett „Kulturális Műveleti Területet” alakítanak ki, és avatják be a járókelőket a kulturális turizmus színes kínálatába. Mások a mohácsi busókkal találkozhatnak, akik egy délután erejéig Budapestre költöznek.

A mohácsi busók csoportja pénteken délután, hagyományos népi ruhában, kereplőkkel nagy zajt csapva hívja fel a járókelők figyelmét a Kulturális Turizmus Évére, a Nyugati tér környékén. Ugyanebben az időben, kicsit más stílusban, a „Progressive Attack” elnevezésű csoport punk karakterei, tőlük teljesen szokatlan stílusban fognak mulatozni a sétálómagnójukból szóló Liszt-, Bartók- és Kodály-szerzeményekre a Moszkva tér környékén. A negyedik gerillacsoport, a „Kulturális Breakdance” lesz, amelynek breaktáncosai a Deák Ferenc tér környékén szintén a megszokottól eltérő módon, magyar népzenei aláfestésre táncolnak.

Az akciók a kampányév belföldi szlogenjének – „Itthon láss csodát!” – megfelelően megpróbálják ráirányítani a figyelmet hazánk számos „csodájára”. A szervezők reményei szerint a kampánnyal sikerül növelni az idei évben a kereskedelmi és magánszálláshelyi vendégéjszakák számát, bővül a belföldi vendégforgalom, és a belföldi turizmusból származó bevételek is emelkednek majd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik