Üzleti tippek

15 millióra bírságolták a Tescót

A Tesco-Global Zrt. a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) tiltása ellenére olyan típusú rádióberendezést hozott forgalomba, amely nem felelt meg a követelményeknek - tizenötmillió forintos bírságot kell megfizetniük.

A Tesco által forgalomba hozott (Technika TA719 típusú PMR adó-vevő) rádióberendezés nem felel meg a szabványban szereplő követelményeknek; mellékhullámú sugárzása többszöröse az előírtaknak, használata pedig más rádiófrekvenciás eszközöket zavar – közölte az NHH. A hatóság ezért megtiltotta a berendezés magyarországi forgalomba hozatalát és forgalmazását, továbbá elrendelte a forgalomból való kivonását.

A 2008. novemberi utóellenőrzés során kiderült, hogy a Tesco a boltjaiban lévő több mint 1500 pár adó-vevőt nem vonta ki a forgalomból, sőt újabb készülékeket is kiszállított az utóellenőrzött áruházakba, és ellentmondásosan nyilatkozott a forgalmazott készülékek mennyiségéről. Ezeket a tényeket a hatóság a bírság megállapításánál súlyosbító körülményként értékelte, a bírság mértékét 15 millió forintban állapította meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik