Üzleti tippek

Szponzor nélkül maradhat a Manchester United

Nem hosszabbítja meg négyéves mezszponzori szerződését a Manchester Uniteddel az amerikai AIG. A biztosító társaság és a futball csapat együttműködése 2010-ben jár le, írja a BBC.

Évi 14 millió fonttal szponzorálta Amerika néhai legnagyobb biztosító társasága, az American International Group (AIG) a Manchester United csapatát. A vállalatnak ezen kívül egy hosszabb távú, éves szinten öt millió fontos szerződése is van, amely a MU Finance támogatásáról szól. A tavaly ősszel csőd közelbe került biztosító társaságba az amerikai szövetségi tartalékrendszer (Fed) és az amerikai kormány eddig 152 milliárd dollárt pumpált kölcsönök formájában. A csoport azóta világszerte részesedések eladásával igyekszik csökkenteni tartozását, s egyéb kiadásaiból is lefaragott.

A mezszponzori szerződést nem újítjuk meg, s a jelenlegi szerződésről is tárgyalásokat folytatunk a klubbal – fogalmazott az AIG illetékese. Az még nem tisztázott, hogy mi lesz a MU Finance sorsa. Az AIG hat és fél évre szóló szerződést írt alá a csapattal 2008-ban arról, hogy szolgáltatásai (biztosítás, hitelkártya, jelzálog) értékesítéséhez a MU Finance brandet használja.

Hamarosan eltűnhet a mezekről az AIG felirat (fotó: Farkas Cintia/FN)

Hamarosan eltűnhet a mezekről az AIG felirat

(fotó: Farkas Cintia/FN)

A futball csapat már több lehetséges támogatóval is megkezdte a tárgyalásokat. A csapat szóvivője elmondta, nem rendhagyó, hogy a szerződés lejárta előtt ennyi idővel megkezdik az új támogató keresését, mivel szponzorációt övező technikai lépések hosszadalmasak, a 2010/2011-es őszi szezonra pedig el kell készülnie a Vörös Ördögök új mezének.

Az AIG lépése nem érte váratlanul a MU-t, mivel a biztosító kiszállt a US Davis Kupa tenisz torna szponzorálásából is. Sajtóértesülések szerint az ingatlanügyekkel, pénzügyi szolgáltatásokkal és nyomtatványok kiadásával foglalkozó Sahara nevű indiai konzorcium már vizsgálja a brit ajánlatot.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik