Üzleti tippek

Nyomoznak a bábolnai privatizáció ügyében

Medgyasszay László képviselő és Budai Gyula, a Magosz szövetségi igazgatója feljelentést tett a Központi Nyomozó Főügyészségen ismeretlen tettes ellen a Bábolnáról leválasztott kerteskői gazdaság privatizációja ügyében.

Medgyasszay László (Nemzeti Fórum) a helyszínen a privatizáció történetében példátlannak nevezte a Bábolnához tartozó kerteskői gazdaság megszerzésénél szerintük elkövetett hivatali visszaéléseket. Felháborítónak nevezte, hogy a gazdaság 200 millió forint értékűre becsült eszközeit mintegy 20 millió forintért értékesítette a vagyonkezelő. Budai Gyula pedig úgy vélte, csakis a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) felső vezetése utasítására dönthetett a privatizációs döntőbizottság a jogszabályokat megsértve a termőföld nyerteséről.

Medgyasszay László kifejtette: több mint fél éve vizsgálják a kerteskői gazdaság privatizációját, illetve az ezzel kapcsolatban általuk feltárt szabálytalanságokat. Azért kellett végül a főügyészséghez fordulniuk, mert a politikus úgy érezte, hogy már minden demokratikus eszközt kimerített annak érdekében, hogy kiderüljenek a részletek, hasztalanul. Példaként említette, hogy interpellált a kérdésben, és a mezőgazdasági bizottság többször is tárgyalta az ügyet. Ennek ellenére érdemi választ nem kaptak, így azt gyanítják, hogy az elkövetett visszaélések bűnügynek minősülhetnek – mondta.

Budai Gyula hozzátette: azt gyanítják, hogy a privatizációs döntőbizottság felsőbb utasításra döntött a nyertes konzorcium mellett. Ismertette: a 3 érvényes pályázatot benyújtó mindegyik ajánlattevő rendelkezett elővásárlási joggal, az egyik ráadásul a nyertesnél magasabb ajánlatot is tett, 215 millió forintot, a 192 millió forinttal szemben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik