Üzleti tippek

Gaskó-recept Ferihegyen?

Többszöri rövid sztrájkokkal kívánnak nyomást gyakorolni a reptéri szakszervezetek a Budapest Airportra. Utóbbi vezetése szerint ez a repülés biztonságát fenyegeti.

A Budapest Airport (BA) cinikusnak és felelőtlennek tartja a sztrájkoló szakszervezetek bejelentését, miszerint a továbbiakban rövid munkabeszüntetéseket terveznek Ferihegyen – olvasható a cég közleményében.

A MÁV-sztrájknál már megismert rövid munkaszünetek nyilvánvaló célja csak az lehet, hogy a szakszervezetek a repülőtérnek minél nagyobb károkat, az utasoknak pedig további kellemetlenségeket okozzanak. Ezekkel a szakszervezetek a légitársaságokat, a Ferihegyen működő gazdasági társaságokat, azok mintegy 13 ezer munkavállalóját, de legfőképpen az utasokat büntetik – állítja a BA.

Figyelemre méltó egybeesés – jegyzi meg a közlemény, hogy ugyanott írják a sztrájk forgatókönyvét a vasutas és a repülőtéri sztrájk számára is. Azonban a jól ismert Gaskó-recept nem működhet Ferihegyen. Egy esetleges gördülő sztrájk a repülés és az utasok biztonságát kockáztathatja – figyelmeztetnek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik