Üzleti tippek

MTV-tender: kevesebb pénz, kisebb beruházás

Módosítja a Magyar Televízió a korszerű, időtálló televíziós stúdiótechnika telepítésére kiírt technológiai tender műszaki paramétereit.

A Magyar Televízió a kilencedik párbeszédes fordulót követően eredetileg módosított határidőben, 2009. január 12-éig várta a végső ajánlatot az Európai Unió Hivatalos Lapjában közzétett részvételi felhívásra. Most azonban csökkentette a technológiai tenderben meghirdetett műszaki tartalmakat, és ezzel egyidejűleg, a Közbeszerzési Törvény előírásainak megfelelően ismét módosította a végső ajánlat beadási határidejét.

Az IT-alapú, HD-minőségű televíziós műsorgyártó rendszer tervezésére, szállítására és üzembe helyezésére folytatott nemzetközi versenypárbeszédes közbeszerzési eljárás utolsó ajánlattételi szakaszában a közszolgálati televíziót külső körülmények kényszerítették erre a lépésre, áll az MTV közleményében.

Mint ismert, az Országgyűlés jóváhagyta a 2009. évi költségvetési törvényt, amelyben szerepel az MTV Zrt., illetve az MTV Közalapítvány költségvetési juttatása. E számok ismeretében, és számítva a gazdasági világválság reálisan várható további magyarországi következményeire, az intézmény jelentősen csökkentette a technikai tenderben tervezett műszaki tartalmak körét. A Közbeszerzési Törvény előírásainak megfelelően a változtatás miatt az MTV módosítja a végső beadási határidőt.

A végső ajánlat benyújtásának határideje ezért 2009. február 2. Az MTV az ajánlat értékelése után nyújtja majd be az MTV Közalapítvány Kuratórium Elnökségének az előterjesztését, és a tulajdonosi testület elnökségének állásfoglalása után hirdet eredményt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik