Üzleti tippek

Széles megvenné az erdélyi Krónikát?

Széles Gábor magyar médiavállalkozó tulajdonába kerülhet az erdélyi magyar nyelvű Krónika – írja az Új Magyar Szó bukaresti napilap.

Széles Gábor nagyvállalkozó, a Magyar Hírlap és az Echo Tv tulajdonosa sem cáfolni, sem megerősíteni nem kívánta, az Új Magyar Szónak azt az információt, hogy már hónapok óta érdeklődik a Krónika című kolozsvári napilap iránt, és ő tekinthető a lap új befektetőjének.

A lapnak Széles több napos faggatózás után is csak annyit üzent titkárnőjével, hogy ebben a kérdésben nem kíván nyilatkozni. Az Új Magyar Szó cikkében emlékeztet arra, hogy az üzletember csütörtökön 700 millió forintos tőkeinjekcióval segítette napilapját, a Magyar Hírlapot, családi cége segítségével.

A bukaresti napilap cikkében úgy véli, hogy a Krónikának is szüksége lenne tőkeinjekcióra, mert a Transindex hírportál információi szerint a magyarországi tulajdonosi kör azt közölte a kolozsvári kiadóvezetőséggel, hogy a napilap működését nem tudják tovább finanszírozni, fenntartásához új befektetőket keresnek.

Miután Fall Sándor megbízott felelős szerkesztő 2008 novemberében lemondott tisztségéről, a Krónika szerkesztőségét jelenleg Rostás Szabolcs vezető szerkesztő koordinálja – írja az Új Magyar Szó.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik