Üzleti tippek

Orosz milliárdosé lehet az Evening Standard

Alexander Lebedev orosz milliárdos szemet vetett a londoni Evening Standardra, tudta meg a Mediaguardian. A KGB egykori ügynöke résztulajdonos az orosz Novaya Gazeta napilapban.

A lap információi szerint tavaly év végén kezdett tárgyalásokat a milliárdos a nagy múltú brit lapot tulajdonló Daily Mail&General Trust (DMGT) elnökével, Lord Rothermerrel. A megbeszéléseken az orosz üzletember Londonban élő 28 éves fia is részt vett.

Egyes értesülések szerint az üzlet Rothermere vétója miatt hiúsult meg, miközben a DMGT több tagja is hajlott volna az eladásra. Az Evening Standard – hasonlóan számos más brit nyomtatott laphoz – jelentős anyagi gondokkal küzd, egyre nehezebb hirdetőt találnia, az olvasói tábor folyamatosan csökken az internetnek köszönhetően, s a konkurens lapokkal is nehéz tartani a versenyt. Az ügyben megkerest a DMGT-t is, ám lapzárta előtt nem érkezett válasz az illetékesektől.

Lebedevnek 49 százalékos részesedése van az orosz Novaya Gazeta lapban. Az újság alkalmazásában állt a Kreml nagy kritikusa, a nemrégiben meggyilkolt Anna Politkovskaya is. Lebedev milliárdjait a bankszektorban kereste, s a Forbes 400 leggazdagabb embere közt tartják számon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik