Üzleti tippek

Istentagadó hirdetések lepték el Londont

Négyhetes kampányt indított a Brit Humanista Szövetség. A kampány a „Valószínűleg nincs isten, ne aggódjon, élvezze az életet” szlogennel fut a tömegközlekedési eszközökön, írja a Brandrepublic.

A szövetség mintegy 130 ezer fontot gyűjtött a kampányra, amely az autóbuszok mellett a metróban fut majd a következő hetekben. Az ötlet Arianne Sherine brit forgatókönyvírótól származik. A hölgy tavaly a The Guardian blogjában tette fel a kérdést, miért ne hirdethetnének az ateisták is, ha az istenhívők megtehetik, és a pokollal riogathatják azokat, akik nem fogadják el Jézus nevét.

A kampány több szlogennel fut, amelyhez olyan nagy ateisták híres mondásaiból válogattak, mint Albert Einstein, Emily Dickinson vagy Katherine Hepburn.

Istentagadó hirdetések lepték el Londont 1

A kampány a napokban London mellett Barcelonában is elindult, hasonló szöveggel. A spanyol ateista közösségek, a www.busateo.org internetes oldalon elmondták, élénkebbé akarják tenni a társadalmi vitát, és erősíteni akarják az emberi intelligenciába vetett bizalmat. Szerintük a társadalmat a ráció, az igazságosság, az együttműködés és a szolidaritás alapján kell megszervezni. A kampány előtt a barcelonai püspökség hangoztatta, hogy az istenhit nem zárja ki az élet élvezetét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik