Üzleti tippek

A VDSZSZ otthagyta a MÁV-ot

Nem állapodtak meg a csütörtök esti tárgyaláson sem a MÁV-társaságok és a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) képviselői a sztrájkkövetelésekről, valamint a még elégséges szolgáltatásról - közölték a felek.

Még az egyeztetés folytatásának időpontjáról sem egyeztek meg. A mintegy negyedórás tárgyalást követően Bárány Balázs, a VDSZSZ alelnöke elmondta: a szakszervezet elfogadhatatlannak tartja a MÁV-START ajánlatát a még elégséges szolgáltatásra, mert úgy akarja a vasúttársaság közlekedtetni a vonatokat, hogy az értelmetlenné tenné a sztrájkot.

Így a szakszervezet képviselői úgy gondolták, nincs miről tárgyalni, és felálltak a tárgyalóasztal mellől.

A szakszervezet ajánlata továbbra is az, hogy naponta 1-1 vonatpár közlekedne a vonalakon, és további 20 járat lenne az elővárosi forgalomban – tette hozzá a VDSZSZ alelnöke.

Bárány Balázs elmondta: a MÁV továbbra sem mozdul el a sztrájkkövetelésekkel kapcsolatos álláspontjáról.
A szakszervezet azt közölte a MÁV-val, ha van érdemi ajánlatuk, akkor folytassák a tárgyalást – mondta Bárány Balázs.

A VDSZSZ alelnöke elmondta, a sztrájk folytatódik, a sztrájkbizottság holnap ülésezik, és dönt a további lépésről.
Az egyeztetés után Kavalecz Imre, a MÁV Zrt. sajtófőnöke közölte: a szakszervezet kivonult a tárgyalásról miután nem fogadta el a munkáltató ajánlatát a még elégséges szolgáltatás mértékére.

A szakszervezeti követelésekkel kapcsolatban változatlan a MÁV álláspontja, nincs jogi és gazdasági alapja a teljesítésnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik