Üzleti tippek

A MÁV sem tudja a menetrendet

A Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének munkabeszüntetése miatt továbbra is bizonytalan a vasúti menetrend, az utasoknak ezért útvonal rövidülésekre és jelentős késésekre kell számítani - közölte Kavalecz Imre, a MÁV sajtófőnöke.

Kavalecz Imre közleménye szerint a Déli pályaudvaron és a Keleti pályaudvaron jelenleg nincs vonatközlekedés, de a Nyugati pályaudvar működik.

Sztrájkolnak Rákoshegy, Veresegyház, Miskolc, Mezőzombor, Emőd, Nyékládháza, Szombathely, Celldömölk, Siófok, Szentlőrinc, Pécs, Kaposvár, Szeged állomáson is.

A ceglédi és a váci vonalon kétórás közlekedési rend van, Budapest Kelenföld-Székesfehérvár-Lepsény, illetve a pusztaszabolcsi, dunaújvárosi vonalon is van eljutási lehetőség Kelenföldig. A Kelenföldi pályaudvarra érkeznek és indulnak vonatok a Budapest-Komárom-Győr vonalon.

Miskolc környékén az utasokat Bz-motorvonatok szállítják: Ózd, Tornanádaska, Füzesabony, Hatvan felé. Debrecen, Nyíregyháza környékén néhány vonat közlekedik.

Szegeden nem indítanak, nem fogadnak vonatokat, a budapesti közlekedés Kiskundorozsma állomásról bonyolódik. Szeged és Kiskundorozsma között autóbuszok szállítják az utasokat. Szeged-Rókusról kisebb késésekkel közlekednek Békéscsabára a vonatok. Nem járnak a vonatok Kisszénás-Kondoros, Mezőtúr-Orosháza-Mezőhegyes, Mezőhegyes-Battonya, valamint Szeged-Szabadka között.

Szombathely állomás szintén nem tud indítani és fogadni vonatokat, az utasokat a korábbi gyakorlatnak megfelelően eljuttatják a vonatpótló autóbuszok azokhoz az állomásokhoz (Vép és Püspökmolnári, Ják-Balogunyom és Acsád), ahonnét továbbközlekedhetnek vonatokkal.

A szakszervezeti sztrájk ideje alatt az utasok a MÁV-START Zrt. honlapján folyamatosan figyelemmel követhetik az aktuális vasúti közlekedés helyzetét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik