Üzleti tippek

Csatornát vált Oprah Winfrey

Tizenöt évi együttműködés után elhagyja az ABC amerikai országos kereskedelmi tévécsatornát, és az előfizetéses HBO-val szerződik Oprah Winfrey produkciós cége.

A legjobban kereső amerikai tévés személyiség vállalkozása, a Harpo három évre szóló szerződést kötött az HBO-val. A Chicago Tribune beszámolója szerint a cég sorozatokat, filmeket és dokumentumfilmeket gyárt majd a csatornának. A megállapodás pontos részletei egyelőre nem kerültek nyilvánosságra.

Kate Forte, a Harpo elnöke kiemelte, hogy a szerződés „kreatív szabadságot” biztosít. A kereskedelmi televíziózásnak megvannak a maga határai, amelyeket a nézettség és a pénzügyi eredményesség követelménye jelöl ki, „az HBO-t azonban nem köti gúzsba ilyesmi. A siker mércéje itt a minőség” – mondta Forte.

A Time-Warner birodalomhoz tartozó csatorna már számos díjat nyert programjaival. Oprah Winfrey személyében az amerikai szórakoztatóipar legbefolyásosabbnak tartott női alakjával kezd most együttműködést. A fekete bőrű tévésztár az ABC csatornán az Oprah Winfrey Presents című műsort vezette. A szerződés nem befolyásolja a Discovery csatornával közös terveket, amelyek szerint jövőre elindul a beszélgetős műsorok koronázatlan királynőjének saját adója, az OWN, vagyis az Oprah Winfrey Network.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik