Üzleti tippek

Bővült a sztrájk Ferihegyen

Határozatlan idejű munkabeszüntetést, szolidaritási sztrájkot hirdetett csütörtökön délután 5 órától a Forgalmi és Rampatisztek Szakmai Szervezete (FORTISZ) a ferihegyi repülőtéren.

A munkáltató Celebi Kft. a csütörtöki sztrájk ideje alatt török munkaerőt alkalmazott a FORTISZ szerint. A szakszervezet nincs tisztában azzal, hogy a külföldi munkaerő rendelkezik-e a munkához szükséges jogosítványokkal. (A FORTISZ dolgozói, a rampatisztek, a repülőgépen belüli súlyelosztásért felelős szakemberek).

A FORTISZ csütörtök esti közleménye szerint a sztrájkot hirdetett LESZ és RDSZSZ által megfogalmazott követelések teljesen indokoltak, azok a munkavállalók munkahelyhez való biztonságát, a nyugodtabb, kiszámíthatóbb munkahelyi légkör kialakítását biztosítanák, amelynek az elérése, megtartása érdekében a legerőteljesebb fellépés, a sztrájk eszközének alkalmazása is indokolt.

“A magunk részéről elítéljük azt a munkáltatói magatartást, amelyet a sztrájk során tanúsít a BA Zrt.” – fogalmaz a FORTISZ.

Szollár Domokos, a BA szóvivője azt mondta: a forgalmi és rampatisztek munkabeszüntetése a csütörtöki forgalmat nem akadályozta.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik