Üzleti tippek

Átcsoportosítják a pályázati forrásokat

Az egyes operatív programokból összesen 260 milliárd forintot csoportosít át a kormány a gazdasági operatív programba - jelentette be Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a kormány szerdai budapesti ülését követő sajtótájékoztatón.

A kormányfő leszögezte: a lépés a hazai kis- és közepes vállalkozások megerősítését szolgálja.

Ebből a programból technológia fejlesztésre, beruházásra, bővítésre, exportösztönzésre is tudunk pénzt adni, visszatérítendő és vissza nem térítendő támogatást egyaránt – fogalmazott Gyurcsány Ferenc.

Elsőbbség a gazdaságfejlesztésnek

Most a munkahelyek megóvása, a gazdaságfejlesztés és élénkítés élvez elsőbbséget – indokolta a döntést a kormányfő. Hozzátette: arra lehet számítani, hogy a következő hetekben további döntéseket hoz majd a kormány azt remélve, a gazdasági válság hatásait a lehetséges minimumra lehet csökkenteni.

A kormányfő emlékeztetett arra, a kabinet korábban arról döntött, hogy az uniós támogatásokat elnyert vállalkozók, önkormányzatok automatikusan, a korábbinál nagyobb előleget kaphatnak.

Brüsszel bólintott

Brüsszelben a múlt héten azért küzdött a kormány sikerrel, hogy a korábbi szabályokat megváltoztatva adhassunk támogatást a hazai kis- és közepes vállalkozásoknak munkahelymegtartás céljából – tette hozzá Gyurcsány Ferenc. Mint mondta, ha egy cég egy új munkavállalót vesz fel, akkor további öt munkavállaló kap jelentős járulékfizetési kedvezményt; ennek teremtődtek meg Brüsszelben a feltételei.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik