Üzleti tippek

Ferihegyen engedményeket tettek a dolozóknak

Nem tűnik olyan esélytelennek a megegyezés Ferihegyen, mint akár egy napja, az MTI úgy értesült, hogy az egész napos, nem hivatalos egyeztetésen közeledett a felek álláspontja.

A Budapest Airport (BA) egy vezető beosztású, neve elhallgatását kérő munkatársa elmondta: elmozdult a munkáltató a kollektív szerződés, illetve a takarítás kiszervezésének kérdésében is. Úgy tűnik, a munkáltató vállalná, hogy az új kollektív szerződésben is megtartja a jelenlegi szabályok szerinti végkielégítést és felmondást.

A takarítási tevékenység kiszervezésénél a BA hajlik arra, hogy több garanciát is beépítsen. Az MTI értesülései szerint azoknak, akik nem akarnak a kiszervezett kft.-be belépni, járna a jelenlegi kollektív szerződés szerinti végkielégítés, akik azonban átlépnek a kft.-be, egyhavi alapbért kapnának bónuszként. Biztosítaná a BA azt is, hogy a kft.-ben sem változik a végkielégítésre és a felmondásra vonatkozó szabályozás.

Az MTI értesüléseit a BA-nál hivatalosan nem kívánták kommentálni, annyit közöltek, hogy a tárgyalásokat kedden délelőtt folytatják.

Csorba Attila, Légiközlekedési Egyesült Szakszervezet (LESZ) elnöke elmondta: a szakszervezet képviselői hétfőn egyetlen alkalommal sem találkoztak a BA vezetőivel. Hangsúlyozta: a LESZ mindaddig nem kíván engedni 12 pontban megfogalmazott követeléseiből, amíg a munkáltató konkrét ajánlatokkal nem áll elő. A megállapodás érdekében a szakszervezet kedden reggel 9 órára ismételten tárgyalásokra hívta a BA vezérigazgatóját – fűzte hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik