Üzleti tippek

Fizetni kell a hírtévékért

Szerda reggel írja alá tizenkét évre szóló szerződését az Antenna Hungáriával a Magyar ATV. A Hír TV aláírása szintén küszöbön áll, de az adások kódoltak lesznek, nézésükhöz külön dekóder kell majd - írta a Népszabadság.

Az adás kódolására vonatkozó döntés abból fakad, hogy a csatorna legnagyobb bevételei a kábelszolgáltatóktól származnak, akik díjat szednek a nézőktől az ATV terjesztéséért. Ebben a helyzetben inkorrekt lenne egy másik szolgáltató, például az Antenna Hungária rendszerében ingyenesen sugározni a műsorunkat – hangsúlyozta a lapnak nyilatkozva Rózsa István, az ATV elnöke.

Hozzátette azt is, hogy az etikai kérdésen túl azonban nyilván anyagilag is szankcionálnák a kábelszolgáltatók – akiken keresztül a lakosság nyolcvan százalékát eléri a csatorna -, ha a földfelszínen ingyenessé tennék a digitális sugárzást.

A Népszabadság felvetésére, hogy többen – köztük Majtényi László, az ORTT elnöke is – etikai problémákat vetnek fel a két hírcsatorna kódolt sugárzása miatt, Rózsa úgy válaszolt: a digitális átállást szabályozó törvény nem rendelkezik arról, hogy a kötelezően sugárzandó két hírcsatorna kódoltan vagy szabad hozzáféréssel kerüljön-e az új rendszerbe; így ők törvénysértést nem követnek el.

Liszkay Gábor, a Hír TV elnöke a lapnak azt mondta: a technikai egyeztetés zajlik, és aláírás előtt állnak az AH-val. Az adás kódolt sugárzásáról hasonlóképpen vélekedett, mint Rózsa István, hozzátéve: ők még a tévé honlapján nézhető online adást is „kódolják”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik