Üzleti tippek

Rekordveszteség a SkyEurope-nál

Kis híján kétmilliárd koronás (mintegy 15 milliárd forintos) veszteséget könyvelhet el a szlovák SkyEurope fapados légitársaság a szeptember végével zárult 2008-as üzleti évben. A cég korábban soha nem zárt még ilyen nagy hiánnyal: az idei deficit a tavalyi két és félszerese. A társaságnál járatkorlátozásokra lehet számítani.

A Hospodárske Noviny című pozsonyi napilap információi szerint az illetékesek belső megszorításokat is életbe léptettek és megkérték alkalmazottaikat, hogy mondjanak le keresetük egy bizonyos hányadáról. A társaság szóvivője nem kommentálta az értesüléseket.

A vállalat helyzetét nehezíti, hogy december végén válik esedékessé egy nagy tételű kölcsön visszafizetése. A légitársaság mintegy 750 millió koronával tartozik egyik főrészvényesének.

A SkyEurope most a hitelkártyás fizetésekből származó euró millióihoz próbál meg hozzájutni, amelyet zárolt a közvetítő cég. A társaság korábban ugyanis szolgáltatót váltott, a hoppon maradt vállalat pedig megtagadta a fennmaradó összeg kifizetését. A pénzt így csak bírósági úton hajthatják be.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik