Üzleti tippek

Elindult a digitális földi tévészolgáltatás

December 1-jén késő délután elindult az előfizetési díj nélküli csatornákat tartalmazó digitális földi televíziós szolgáltatás, a MinDig TV, a Duna TV HD és a Duna II Autonómia SD formátumú programjával - közölte a szolgáltatást végző Antenna Hungária Zrt.

Több kereskedelmi csatornával is folynak
tárgyalások, ám világossá vált, hogy a MinDig TV platformra való csatlakozási döntéseiket megnehezíti, hogy az új médiatörvény hiányában e társaságok működését illetően nincsen világos szabályozás az új digitális korszakra vonatkozóan. Emellett az Antenna Hungária (AH) kizárólag a versenytörvény szellemében jár el és nem hajlandó olyan szerződéseket aláírni, amelyek ezt a törvényt sértenék – áll cég közleményében.

Az AH előrehaladott tárgyalásokat
folytat a Magyar Televízióval, valamint kereskedelmi csatornákkal a platformra történő felkerülésükről, s a társaság bízik abban, hogy az előfizetési díj nélküli szolgáltatás további csatornákkal bővülhet a következő hetekben. Az AH a következő 4-5 évben az intenzív hálózatkiépítés idején mintegy 25 milliárd forintot költ fejlesztésre.

A MinDig TV digitális földi előfizetési díj nélküli televíziós sugárzás Budapest, Kabhegy és Szentes adóállomásokon indult el mintegy 60 százalékos lakossági lefedettséggel. A szolgáltatás igénybevételéhez megfelelő állapotban lévő szélessávú tetőantenna, valamint egy DVB-T MPEG-4 HD dekóder, vagy egy DVB-T MPEG-4 HD tunerrel felszerelt integrált televízió szükséges.

Decembertől az üzletek kínálatában megjelennek a MinDig TV matricás dekóderek és integrált televíziókészülékek is. A matrica garanciát jelent arra, hogy a készülék alkalmas a digitális földi televíziós sugárzás vételére.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik