Üzleti tippek

Újabb leépítések a Henkelnél

Öt európai gyárát zárja be a Henkel német vegyipari csoport, amivel újabb 478 munkahely szűnik meg - közölték francia szakszervezeti források.

A Henkel még februárban jelentette be, hogy Global Excellence névre keresztelt hatékonyságnövelő programja keretében 53 ezer alkalmazottja közül mintegy háromezertől megválik. A Henkel ezúttal azt tervezi, hogy bezárja termelőegységeit Kleve (Németország, 137 alkalmazott), Mezzago (Olaszország, 74), Newark (Nagy-Britannia, 39), valamint a franciaországi Cosnes-Sur-Loire (166) és Chalons-en-Champagne (62) városokban. A nagyobbik francia gyárból a németországi Heidelbergbe és a spanyolországi Monternesbe viszik át a tevékenységet.

Lionel Verriere, a Henkel központi üzemi tanácsának a CFDT francia szakszervezeti konföderációt képviselő tagja közölte, hogy már pénteken tájékoztatást kaptak az újabb leépítésről. A Henkel internetes oldalán még nem szerepel semmilyen információ.

A németországi, düsseldorfi székhelyű Henkel három stratégiai üzleti területen tevékenykedik: mosó- és háztartási tisztítószerek, kozmetika, valamint ragasztóanyagok, tömítőanyagok és felületkezelés. A Henkel november elején közzétett gyorsjelentésében a vártnál alacsonyabb, 101 millió eurós adózott eredményt jelentett a harmadik negyedévről kisebbségi részesedések nélkül, 58 százalékkal kevesebbet az egy évvel korábbinál.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik