Üzleti tippek

Argentínában vizsgálják az RTL Klub celebjeit

Az argentin hatóságok az RTL Klub stábját vizsgálják, amely a csatorna jelenleg is futó valóságshow-ját forgatja a dél-amerikai orswzágban– közölte a kereskedelmi adó kommunikációs igazgatója.

Szombaton az EFE spanyol hírügynökség számolt be arról, hogy az argentin hatóságok 104 magyar állampolgár megbüntetéséről döntöttek, miután kiderült, hogy turistaként utaztak be a dél-amerikai országba, ám ott engedély nélkül televíziós műsort forgattak.

A Celeb vagyok, ments ki innen! argentin forgatási helyszínén az utóbbi napokban több hatóság – köztük a munkaügyi és a bevándorlási – is ellenőrzést tartott, utóbbi ezt a jövő héten még folytatja – közölte Rényi Ádám igazgató. „Munkatársaink argentínai tartózkodását – ide értve a hatósági engedélyeket is – a külföldi tévékkel való koprodukciókat érintő jogi szabályozást is jól ismerő argentin produkciós partnerünk iránymutatása alapján készítettük elő” – tette hozzá.

A helyi partner a forgatás előkészítésekor arról tájékoztatta őket, hogy munkavállalási engedélyre kollégáiknak nem lesz szükségük, hiszen Magyarországon kapnak fizetést, magyar cégekkel állnak szerződésben, és az általuk készített műsort is Magyarországon sugározzák. A vizsgálat elhúzódásának többek között éppen az az oka, hogy mindezek bizonyítását kérték a társaságtól az argentin hatóságok. Rényi Ádám hozzátette: a hatóságokkal munkatársaik, akárcsak produkciós partnerük, mindenben együttműködnek, a történtek ellenére zavartalanul képernyőre kerül a műsor.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik