Üzleti tippek

Újraindult a szentgotthárdi Opel-gyár

Ismét folyamatosan üzemel a General Motors Powertrain Magyarország Kft. motorgyára Szentgotthárdon. A szerelési tevékenység átmeneti szüneteltetését követően 2008. október 20-a óta ismét folyamatosan gyárt készmotorokat is a szentgotthárdi üzem.

A motorgyártó üzemben október 9-én állították le átmenetileg a termelést, a cég ezt követően 40-50 fő kölcsönzött munkaerőtől vált meg. Az intézkedés a gyár saját dolgozóit nem érintette. A termelést rövid, néhány napos szünet után újraindították, a motorgyár azóta ugyan csökkentett kapacitással, de folyamatosan dolgozik.

A közlemény szövege szerint a változatos motorpalettán szeptember óta az új Insigniába kerülő 1.6 és 1.8 literes, 115 illetve 140 lóerős kivitelű benzines erőforrások is szerepelnek. Ezek a friss fejlesztésű motorok a technikai újításoknak köszönhetően már az EURO5 kibocsátási szabvány előírásainak is megfelelnek, hozzájárulva környezetünk megóvásához.

A General Motors európai autógyárait kizárólag a szentgotthárdi gyár látja el középkategóriás, benzinüzemű motorokkal. Az igények kielégítésére Vas megyei üzemben az idén közel 400 ezer erőforrást készítenek. Ebből a szeptemberi sorozatgyártás elindítása óta 1500 darab már az Opel legújabb modellje, az Insignia számára készült el, s még az idén további mintegy 5500 darabot gyártanak.

Ugyancsak a vasi városban készülnek azok az 1.6 literes turbo-motorok, melyek az Opel modellek sportos OPC változatait erősítik. A Meriva után a Corsa OPC motorválasztékát is bővítik ezek a turbó erőforrások, melyeknek 180 lóerős változata hamarosan az Insigniában is elérhetővé válik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik