Üzleti tippek

Lehúzta a rolót az Elektro Pont

Mind a hetven üzletét bezárta a bajai székhelyű Elektro Computer Zrt., ezzel 800 dolgozó sorsa vált bizonytalanná - olvasható a Világgazdaságban.

Kökény Ferenc vezérigazgató a lapnak azzal indokolta a bezárásokat, hogy a pénzpiaci válság következtében a hitelbiztosítók törölték a cég hitelbiztosítási védelmét, így a cég nem tud árut vásárolni.

A cég legnagyobb szállítói, az Elektrolux Lehel, a Whirlpool és a Samsung a múlt héten visszakérték bizományosi értékesítésre átadott termékeiket. Ezek elszállítása e hét szerdán és csütörtökön meg is történt. E három beszállító adta az Elektro Pont hálózat készletének 90 százalékát.

Az Elektro Computer Zrt. 1989-ben alakult, magyar magánszemélyek tulajdonaként. Első boltját egy évvel később nyitotta Baján. A cég Magyarország 47 városában 70 üzlethelyiséget bérelt. Az Elektro Computer Zrt. a cégbíróság adatai szerint 2007-ben 906,6 millió forintos veszteséggel zárt. Árbevétele a 2006-os 23,6 milliárd forintról 21,9 milliárdra csökkent 2007-ben. Kötelezetsség állománya 2006-ban 6,8 milliárd, 2007-ben 8,4 milliárd forint volt.

A cégben 25 százalékos részesedéssel rendelkező német Electronic Partner Gmbh. fél éve vált meg tulajdonrészétől.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik