Üzleti tippek

Ötszáz embert elküld a magyar GE

Csökkenti magyarországi fényforrás-termelését a General Electric, az átszervezés miatt 500 dolgozó munkaviszonyát szüntetik meg.

A GE Consumer and Industrial üzletága csütörtökön bejelentette, hogy európai fényforrás-üzletága versenyképességének fenntartása érdekében magyarországi termelését átszervezi.

A cég közleménye szerint az átszervezés az üzletág kilenc magyarországi telephelye közül nyolcat fog érinteni: a budapesti, a kisvárdai, a nagykanizsai és a váci fényforrás-gyárában, a hajdúböszörményi és a zalaegerszegi alkatrészgyárában, valamint budapesti gépgyárában csökkentik a termelést. A vállalat tervezi emellett, hogy bezárja a 98 embert foglalkoztató győri gépgyárát.

Az átszervezést 2008 negyedik illetve 2009 első negyedévében tervezik végrehajtani. Az átszervezés más magyarországi GE-üzletágat nem érint.

A GE Magyarországon különböző üzletágaiban összesen 15 000 munkavállalót foglalkoztat. A Consumer and Industrial budapesti regionális központjában, kilenc gyárában és európai technológiai központjában jelenleg 10 000 dolgozót alkalmaz, a létszám az átszervezés után 9500-ra csökken.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik