Üzleti tippek

Demján magyarázza a befektetését

Miközben a nemzetközi befektetők egymást legázolva vonják ki a tőkét a kockázatos piacokról, a legnagyobb közép- és kelet európai, illetve az egész Európában harmadik számú ingatlanpiaci vállalkozás, a TriGránit elnöke és többségi tulajdonosa, Demján Sándor betársult az orosz nemzeti lottóba, "egyszerű logika alapján", írta pénteken a Dow Jones hírügynökség.

Egyszerű az elgondolásom: egy ilyen válság után újra lesz szerkesztve a világ, és emiatt az életszínvonal jelentősen csökkenni fog a magasan fejlett országokban. Ezért nem fektetek be Nyugat-Európában vagy az Egyesült Államokban. Ugyanakkor a rosszabb körülmények között élő kínaiaknak, az indiaiaknak, az oroszoknak vagy a magyaroknak a globalizáció esélyt fog adni az életszínvonal emelésére – mondta Demján a Dow Jones hírügynökségnek Moszkvában.

Demján hisz Oroszországban

Hiszek Oroszország jövőbeli fejlődésében. Történjék bármi, az energiaforrásokra lesz kereslet, és még ha az árak tovább esnek, Oroszország ezentúl is profithoz jut – idézte a hírügynökség Demjánt.

A lottó az egyik legbiztonságosabb szektor új beruházásra. Kétségkívül a mostani idők a legalkalmasabbak a befektetésre annak, akinek van elég mozgatható pénze – magyarázta a Dow Jonesnak.(A “recesszióbiztos” ágazatok egyikének tekintik általában a szerencsejáték szolgáltatást – a szerk.)

A magyarországi helyzetről azt mondta, hogy szerinte legalább 300 ezerrel csökkenteni kell az állami szektor munkahelyeinek számát, és ezzel csökkenteni a költségvetési hiányt, írta a hírügynökség.

A TriGránit üzletmenetéről azt mondta, hogy “tervezeteink finanszírozása rendben van, azonban kissé csökkentjük a lendületet, amíg a likviditási helyzet javul”.

Pályázaton nyerte

Demján Sándor a Gazprombank által e célra létrehozott és az országos állami lottójáték jogait pályázaton 2006-ban elnyert Orglot nyílt végű részvénytársaság 51 százalékát vásárolta meg a múlt héten – hogy milyen áron, arról nem közöltek adatot -, a cég további része a Konverz-Sport orosz cég tulajdonában van.

Az orosz állam öt év alatt legalább 30 milliárd rubel (jelenlegi árfolyamon 874 millió euró) bevételre számít a szerencsejátékból, amely eddig nem létezett Oroszországban. Az összegből 1500 sporttermet, több mint 700 uszodát és 100 sportközpontot szándékozik építeni – amelyek az orosz állam tulajdonát képezik majd -, és az összegből költenek az olimpiai Szocsi felépítésére is.

Az orosz lottón – egyelőre először a 6 a 49-ből formátumban – október 27-től lehet tippelni, és az első húzás november 9-én lesz. A nyereményösszeg jackpottal együtt heti 100 millió rubelt – mintegy 750 millió forintot – tesz ki.

demján új fejőstehene

A Gazprombank tavalyi éves mérlege szerint a bank tavaly, az év második felében vásárolta meg az Orglot 50,1 százalékát 2,453 millió dollárért, vagyis akkor a még nem működő, bevételt nem termelő cég teljes értékét közel 4,9 millió dollárra becsülték. Az orosz sajtóban megjelent elképzelések szerint az Orglot értéke jelenleg 1,5 milliárd euróra tehető, a legborúlátóbb becslések szerint 2010-re 10 milliárd, az optimista feltételezések szerint 60-70 milliárd euró lesz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik