Üzleti tippek

Lemond prémiumáról a Deutsche Bank elnöke

Több millió eurónak int önként búcsút Josef Ackermann, a Deutsche Bank igazgatótanácsának elnöke. A nemzetközi pénzügyi válság miatt döntött úgy, hogy lemond eredményességhez kötött jutalmáról.

A bankár a Bild am Sonntag című lapnak adott nyilatkozatában közölte, hogy már értesítette a felügyelőbizottságot azon döntéséről, hogy a “szolidaritás személyes jelzéseként” lemond idei prémiumáról a munkavállalók javára, akiknek nála nagyobb szüksége van pénzre.

A sajtó úgy tudja, hogy az igazgatótanács tagjai, további három felsőszintű vezető követi Ackermann példáját.

Az illetők javadalmazásuk nagyobb részét kapják jutalomként, tavaly például a bank vezetése 28,9 millió eurót (más források szerint több mint 33 milliót) vehetett fel, miközben fizetésük 4,3 milliónyi volt. A 2008-as esztendőre még nem állapították meg a vezetőségnek összesen kifizethető járulékok összegét.

A Deutsche Bank AG öt év óta első ízben zárt negyedévet idén veszteséggel. A kényszerű leírások, a csökkenő bevétel és az üzleti veszteségek érzékeltetik a piaci feltételek romlását. Emiatt Németország legnagyobb kereskedelmi bankja 141 millió eurós veszteséget könyvelt el az első évnegyed után, szemben az egy évvel korábbi 2,12 milliárd eurós adózott eredménnyel.

Ackermann a német bankvilág vitatott személyisége. A Mannesmann-perben több társával a vádlottak padján ült 2002-ben mint a cég felügyelő bizottságának kötelességszegéssel vádolt tagja, ám végül fölmentették.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik