Üzleti tippek

Az OTP megtartja szerb és szlovák érdekeltségeit

Nem adja el szlovákiai és szerbiai érdekeltségeit az OTP, mivel a nemzetközi pénzpiacokon az elmúlt hónapokban tapasztalható negatív folyamatok miatt csak rendkívül nyomott áron tudná ezeket értékesíteni, és erre a bank „egyáltalán nincs ráutalva”.

A közelmúltban a negatív folyamatok olyan mértékben felerősödtek, ami indokolttá tette, hogy az OTP Bank menedzsmentje felülvizsgálja a szlovákiai és szerbiai érdekeltségekkel kapcsolatos korábbi elképzeléseit. A menedzsment úgy véli, a jelenlegi pénzügyi és bizalmi válság elmúltával adódhatnak olyan lehetőségek, amelyek révén piaci jelenlétüket optimális szintre növelhetik a két országban, egyúttal erősítve a szlovák és szerb leánybank hozzájárulását a csoportszintű jövedelmezőséghez – áll a pénzintézet közleményében.

A szerb leánybank felső vezetésében közelmúltban meghozott személyi változások a középtávú stratégiai elképzelések sikeres megvalósítását szolgálják. Az OTP Bank eddigi gyakorlatához híven, a továbbiakban is csak olyan tranzakciókat hajt végre, amelyek növelik a részvényesi értéket és erősítik a befektetői bizalmat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik