Üzleti tippek

Cáfolja az Erste, hogy szigorítanák a hitelnyújtást

Szerkesztőségünkhöz eljuttatott levelében cáfolja az Erste, hogy az OTP-hez hasonlóan szigorítanának a hitelfeltételeken.

Cáfolja az Erste Bank azt a korábban megjelent információnkat, mely szerint a pénzintézet pénteken bejelentést tenne a devizahitelek felvételének szigorításáról.

Lapunk úgy értesült, hogy a cég a korábban jövedelemigazolás nélkül is folyósított hiteleknél, illetve a lakásvásárlási finanszírozáson kíván változtatni, illetve a korábban 80-95 százalékos finanszírozási arányt is jelentősen csökkenti, és erről pénteken tesz bejelentést.

A banktól a következő hivatalos választ kaptuk: “A refinanszírozási piac változásait követve az Erste Banknál mind a lakossági, mind a vállalati területen folyamatos a finanszírozási konstrukciók felülvizsgálata. Mivel a hitelezési eljárások mindig is prudensnek számítottak, az Erste Banknál egyelőre nem szigorodtak a hitelhez jutás feltételei, a banknál a hitelképesség kritériumai jelenleg változatlanok.”

Meg tudjuk erősíteni az index hírportál értesüléseit, miszerint jelentősen szigorítani készül az OTP is (a magyar piac legnagyobb szereplője). Az egyik kiemelt értékesítési partner is megkapta ugyanis azt a belső levélként emlegetett feljegyzést, amelyben az szerepel, hogy megszűnik az önerő nélküli hitel, módosulnak a kamatok, megszűnik a kedvezmények egy része, és visszavonják az őszi hitelakciót.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik