Üzleti tippek

Lottót indított Demján

Demján Sándor szerdán beindította az összorosz állami lottót: a magyar üzletember 51 százaléknyi tulajdont vásárolt a játék jogait birtokló cégben.

Demján Sándor úgy vélekedett, a gazdasági válság közepette ez most a világ egyik legnagyobb cégindítása. A főleg az ingatlanpiacon aktív Trigránit elnöke az országos állami lottójáték jogait birtokló Orglot nyílt végű RT 51 százalékát vásárolta meg. Hogy milyen áron, arról nem közöltek adatot, a cég további része a Konverz-Szport orosz cég tulajdonában van. Tavaly a cég teljes értékét közel 4,9 millió dollárra becsülték.

Az orosz állam öt év alatt legalább 30 milliárd rubel bevételre számít a szerencsejátékból, amely eddig nem létezett Oroszországban. A tervek szerint Moszkva a lottóból fedezi majd a 2015-től épülő sportlétesítmények felét az országban. A lottón – először a 6 a 49-ből formátumban – október 27-től lehet tippelni, az első húzás november 9-én lesz.

Az Orglot cég értéke jelenleg 1,5 milliárd euróra tehető, s a legborúlátóbb becslések szerint 2010-re 10 milliárd, az optimista feltételezések szerint 60-70 milliárd euró lesz. Az állami lottón legkorábban három év múlva tehet szert tiszta bevételre, mivel a piacot erősen kompromittálták a korábbi szerencsejátékok.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik