Üzleti tippek

Hírportált indít a TV2

Elválasztja a jövőben bulvárosabb, szórakoztató tartalmát a kereskedelmi csatorna komolyabb, hírjellegű műsoraitól. Utóbbiak a tenyek.hu oldalán lesznek elérhetők.

A Tények című hírműsor oldala korábban a tv2.hu-ról volt elérhető, de ezentúl önálló oldalként funkcionál. A forma mellett a tartalom is változik. A hírportál, amely a csatorna reményei szerint nem egy lesz a már létező portálok közül, elsősorban „breaking news” típusú élő közvetítéseivel akar kitűnni a konkurens portálok sorából.

Emellett olyan speciális tartalmak is elérhetők lesznek, amelyek az esti adásban nem jelenhetnek meg, vagy csak rövidebb formában, tudtuk meg Nádas Gergelytől, a TV2 hírigazgatóságának riporterétől, aki a Tenyek.hu oldal projektvezetője is egyben. A névválasztást az indokolta, hogy a címadó műsor erősebb márkaértékkel bír, mint a TV2, s az ebben rejlő lehetőségeket próbálja kiaknázni a csatorna.

A célcsoport megegyezik a Tények műsorát nézőkkel, a készítők remélik, akad igény arra, hogy bővebb, háttérinformációkkal kiegészített formában olvassák és nézzék a híreket az arra éhesek. A hangsúly a saját tartalmon, a minőségen és nem a mennyiségen lesz, mesélte Nádas Gergely, így a hírportálok klasszikus MTI-ből felkerülő hírfolyamát nem láthatja viszont a közönség a csatorna oldalán. A tenyek.hu látogatottsága a tv2.hu égisze alatt 5-15 ezer egyedi látogató/nap között mozgott, a váltással remélik, hogy sikerül a számot feltornázni 20 ezerre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik