Üzleti tippek

Megvonta két magyar szálloda névhasználati jogát a Rogner

Nem teljesítette az előirányzott minőségi követelményeket, ezért megvonta a Rogner névhasználati jogát a hotellánc tulajdonosa a sárvári Spirit és az egerszalóki Salt Hill Thermal Spa szállodától.

Az osztrák szállodalánc tulajdonosa, Robert Rogner Junior elmondta: egy éven át vizsgálták a magyar piacon jelen lévő, velük névhasználati szerződésben lévő szállodákat, de a sárvári és az egerszalóki hotel „nem teljesítette az előírt minőségi követelményeket”.

A családi tulajdonban lévő, villachi székhelyű Rogner International Hotels & Resorts képviseletében elmondta: egy teljes katalógusuk van a minőségi elvárásokról, amelyeket a velük szerződésben lévő hoteleknek teljesíteniük kell. Hozzátette, hogy nem a két szálloda felszereltségével volt gondjuk, mert ezen a téren mindkettőt kiválónak tartják.

A Rogner saját tulajdonában Magyarországon egyetlen szálloda van, a több mint 10 évvel ezelőtt megnyitott ötcsillagos hévízi Rogner Hotel & Spa Lotus Therme. Az alig egy-két éves sárvári és egerszalóki szállodával névhasználati szerződést kötöttek, de ezek megvonása nem jelenti azt, hogy nem szeretnének továbbra is jelen lenni a magyarországi gyógy- és wellnesspiacon – folytatta az osztrák tulajdonos.

Kifejtette: nem zárkóznak el újabb partnerekkel történő szerződéskötéstől, sőt akár a most névhasználattól megvont két szállodával is újból szerződést kötnek, ha elérik az általuk elvárt követelményeket. A hévízi szálloda pedig továbbra is a Rogner magyarországi képviselője marad, a piac egyik meghatározó szereplőjeként.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik