Üzleti tippek

Kvótakedvezményt kapott a Comedy Central

Indulásának napján vette nyilvántartásba a Comedy Central tévécsatornát a médiahatóság, amely egyből felmentést is adott bizonyos, törvényben előírt kvóták teljesítése alól az adónak.

Az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) humoros-szórakoztató műsorokra szakosodott körzeti, kereskedelmi csatornaként lajstromozta a Comedy Centralt, amelynek a jövő év végéig műsoridejének több mint fele helyett csupán tíz százalékot kell európai művekkel kitöltenie, egyharmad helyett pedig 10 százalék az elvárt magyar produkciók aránya. Az európai független alkotások arányát tíz helyett erre az időszakra öt, a magyar független művekét pedig hét helyett egy százalékban minimalizálta a médiahatóság.

Egy hete jelentették be az új – a VH1 zenés adó helyén, délután kettőtől, napi 12 órában jelentkező – csatorna október elsejei indulását; a stáb azóta, egy időben a hivatalos avatóünnepséggel, egy szolid rendezvényen Steven Colbert amerikai humoristáról nevezte el a Megyeri hidat, mondván, a rajongóit internetes voksolásra buzdító tengerentúli nevettető nyerte az építmény elnevezésére kiírt pályázatot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik