Üzleti tippek

Kikapcsolják az áramot a Zalabaromfinál

Kikapcsolja az áramot a szolgáltató csütörtökön a Zalabaromfi telephelyén, közölte a cégcsoport igazgatóságának névtelenséget kérő képviselője, rámutatva: pontosan egy hónappal számláik zárolása után sincs egyezség a CIB Bank és a zalaegerszegi társaságok között.

Az egyeztetések tovább folynak a bankkal, amelynek kilátásairól addig nem ad tájékoztatást egyik érintett fél sem, amíg valamilyen eredményre nem jutnak. A dolgozók továbbra is kényszerszabadságon vannak, állásidejüket töltik, ami azt jelenti, hogy napi bérüket megkapják majd erre az időre is.

A cégcsoport képviselője ugyanakkor elmondta: az E.On áramszolgáltató levélben közölte a társasággal, hogy nagy összegű elmaradás miatt csütörtökön kikapcsolja az áramot a zalaegerszegi telephelyen. A Zalabaromfi második hónapja nem tudja rendezni tartozását az áramszolgáltató felé sem.

Horváth László szakszervezeti vezető azt mondta: a vezérigazgató a nap folyamán tájékoztatást adott a dolgozók képviselőinek. Ezen az hangzott el, hogy “se munkát, se bért nem tudnak garantálni”.

A munkavállalók képviselője hozzátette, hogy ő maga emiatt szerdán beadta a felmondását, és tudomása szerint több dolgozó is megtette ezt. Intő jelnek tartja, hogy csütörtöktől nem lesz áram a telephelyen, ezért tudomása szerint már csak két-három dolgozó marad az irodaházban, akik aggregátorral működtetik a számítógépeiket.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik