Üzleti tippek

Hoppon maradt focirajongók

Több hónapja eldőlt, hogy a Bajnokok Ligája a Viasat új, férfiaknak szánt csatornáján, a TV6-on lesz látható, sok focirajongó azonban csak a rangadó kezdetén szembesült a hírrel.

2007 őszén jelentette be a Viasat cégcsoport, hogy 2008-ban új csatornát indít TV6 néven. A skandináv országokban és balti államokban már régebben bevezették a márkát, amely szórakoztató tartalommal várja főként a tizennyolc év feletti férfi nézőket.

A műsorstruktúra elsősorban sorozatokból és filmekből áll, de ide kerültek a korábban a Viasat3-on sugárzott sportközvetítések, így az UEFA Bajnokok Ligája is. Az átszervezéssel a korábbi, heti egy alkalom helyett négy mérkőzést láthatnak a drukkerek a TV6-on. A keddi és szerdai élő összecsapást követően egy-egy felvételről sugárzott meccs is megtekinthető. A kommentátorok nem változtak, így az élő meccseken továbbra is Hajdú B. István, míg a stúdióban Urbányi István vezeti a műsorokat.

Ugyan a csatorna már jó ideje kommunikálta a változást, sok focirajongó csak a BL kezdetén vette észre, hogy hiába keresi a meccset a Viasat3-on. Az adó a legnagyobb kábelszolgáltatókkal – a T-Kábellel, a FiberNettel, az Antenna Digitallal és a TV Networkkel – szerződést kötött, így a TV6 lefedettsége már meghaladja a 30 százalékot. Igaz, a szolgáltatók általában nem az alapcsomagba tették be a férfiaknak szóló csatornát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik