Üzleti tippek

Újságírók tüntettek egy szerkesztő összeverése miatt

Szófia központjában tüntettek csütörtökön újságírók a szervezett bűnözés elleni határozottabb állami fellépést követelve a hatóságoktól, mivel egy szerkesztőt támadás ért a minap a bolgár fővárosban.

Négy ember támadta meg hétfőn a nyílt utcán Ognyan Sztefanovot, a Frognews.bg hírportál főszerkesztőjét, s eltörték mindkét kezét és lábát. A főszerkesztő több cikkében írt korábban a politikusok és az alvilág főnökei közötti kapcsolatokról, és sokan ezzel hozzák összefüggésbe megveretését.

A bolgár parlament külön nyilatkozatban ítélte el csütörtökön az újságíró ellen intézett támadást. Egyúttal felszólította a rendőrséget Sztefanov támadóinak mielőbbi elfogására. Az Amnesty International nemzetközi emberjogi szervezet a sajtószabadság elleni támadásnak minősítette az esetet.

Tavaly legalább három újságírót ért hasonló támadás a balkáni országban. Az Európai Unió büntetést szabott ki Bulgáriára nemrégiben, mert a balkáni állam nem lépett előre a korrupció és a szervezett bűnözés elleni harcában. Brüsszel határozatlan időre befagyasztott az országnak szánt támogatásokból egy 500 millió eurós csomagot.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik