Üzleti tippek

Tizenhárman lennének MTV-elnökök

Tizenhárman nyújtottak be pályázatot a Magyar Televízió (MTV) elnöki posztjára a határidő lejártáig, hétfő kora délutánig; a tizennegyedik beadvány egy "külsős" ötletcsomag, amely a köztévé megújításáról szól.

A pályázati csomagot ebben a körben tizenheten vették fel június 30-ig; a távirati iroda információja szerint köztük volt Medveczky Balázs, az MTV egyetlen alelnöke és ügyvezetője, aki hétfői értesülés szerint nem nyújtotta be elképzeléseit. Indult ugyanakkor a versenyben az előző menet két döntőse: Havasi János és Székely Ferenc.

Szabó László, a kuratóriumi elnökség Fidesz által delegált tagja szerint a pályázatok mellett benyújtott egy elképzeléscsomagot az MTV megújítására a legutóbbi elnök által két éve tanácsadónak szerződtetett Olaf Steenfadt.

A közmédiumot felügyelő közalapítvány kuratóriumi elnöksége június elején tette közzé újabb, sorrendben harmadik pályázatát az MTV elnöki posztjára, miután pár nappal korábban a jelöltállításnál elakadt a procedúra. A pályázati eljárás október 14-ig zárul le: addig vagy betöltik az elnöki tisztséget, vagy új pályázatot írnak ki, ellenkező esetben a kuratóriumi elnökség megbízatása megszűnik, tagjai pedig nem jelölhetőek a következő testületbe.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik