Üzleti tippek

A kkv-k ötleteit alig támogatják

Magyarország az Európai Unió sereghajtói közé tartozik az innovációra fordított költségvetési forrásokat tekintve, és az intézményrendszert is meg kellene reformálni - közölte a Versenyképes Mikro-, Kis- és Középvállalkozások Magyarországi Egyesülete.

Az egyesület régóta dolgozik azért, hogy a világ elismerje: Magyarország szellemi termékekben nagyon gazdag, csak ezeket ki is kell “bányászni”. Sőt, utána meg kell szervezni a hasznosítást is, hogy az értékes ötletből jó üzlet lehessen.

Annak kapcsán tett nyilatkozatot a szövetség, hogy hétfőn megkezdte tevékenységét Budapesten az Európai Innovációs és Technológiai Intézet. Az államnak a mainál jóval nagyobb szerepet kell vállalnia abban, hogy a közösségi forrásokból támogatott alapkutatás és az üzleti szféra kutatási eredményei jobban hasznosuljanak – áll az egyesület MTI-hez eljuttatott közleményében. Úgy vélik, az innovatív vállalkozások támogatására hivatott intézményrendszer is megújulásra szorul.

A közlemény szerint az állami források elsősorban az állami és a nonprofit szereplők kutatási tevékenységéhez járulnak hozzá, és fejletlenek azok a mechanizmusok, amelyek az üzleti szektor, különösen a kis- és közepes vállalkozások kutatás-fejlesztési ráfordításainak növelését serkentenék.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik