Üzleti tippek

Kész az adócsomag-javaslat

A Napi Gazdaság birtokában lévő, a kormány jóváhagyását még nem bíró adócsomag-javaslat szerint alaposan megtizedelnék az adóalap-csökkentő tételek számát.

A javaslat értelmében a vállalkozások a jövőben nem vehetnék figyelembe alapcsökkentő tételként például az iparűzési adót, és “kiütnék” a munkanélküli foglalkoztatása alapján érvényesíthető kedvezményt is. Az új szabályok az offshore-cégeket is elüldöznék.

Miközben a szaktárca a gazdaság fehérítését tűzte ki célul, több intézkedés a szürke zóna felé terelheti a szereplőket. Ilyen lehet a cafeteria-rendszer átalakítása is. Szakértők szerint a 11 százalékos egészségügyi hozzájárulás kivetése véget vethet az üdülési csekk utóbbi időben tapasztalt “szárnyalásának”, de az étkezési utalványoknál is alaposan megnyirbálhatja a lendületet – ismerteti a Napi Gazdaság.

A Világgazdaság az adócsomag-javaslatról azt írja, hogy abban szerepel a személyi jövedelemadó sávhatárának megemelése, 18 százalékos társasági adó, a vállalkozások különadójának kivezetése, valamint öt százalékpontos járulékcsökkentés is. A lap szerint a céges gépkocsikra 6 százalékos vagyoni adót vetnének ki.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik