Üzleti tippek

Kényszerszabadságon a Zalabaromfi dolgozói

Kényszerszabadságra küldték a Zalabaromfi több száz dolgozóját, miután a cég bankszámláit szeptember 1-jén zárolta a CIB Bank, így a zalaegerszegi társaság sem a munkatársainak, sem a beszállítóknak nem tud fizetni.

A Zalabaromfi vezetőségének közlése szerint továbbra sem közölte a céggel, hogy miért zárolták számláikat. Azt az értesülést pedig nem tartják helytállónak, hogy a társaság tulajdonosai a cégeik között „körkezességet” vállaltak volna, ezért zárolták volna a bankszámláikat. Érvelésük szerint ugyanis a bank és a Zalabaromfi két cége közötti bankszámlavezetési szerződésről van szó, amellyel más nem állhat kapcsolatban.

Csütörtökön az MTI-t arról tájékoztatta a Zalabaromfi Szárnyas Húsfeldolgozó Zrt. és a Zalabaromfi Kereskedőház Zrt. vezérigazgatója, hogy a cégcsoport számláit minden előzetes értesítés nélkül zárolta a CIB Bank, és szeptember 1-je óta információt sem kapnak ennek az okáról. A Zalabaromfi két cége emiatt nem tudott fizetést adni sem a 650 dolgozójának, sem a beszállítóknak, az utolsó egyenlegek szerint pedig mintegy 400 millió forinthoz nem tudnak hozzájutni a Zalabaromfi cégcsoport tagjai.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik