Üzleti tippek

Elutasította a Magyar Rádió beadványát a bíróság

A Fővárosi Ítélőtábla időelőttiségre hivatkozva elutasította a Magyar Rádió Zrt. beadványát, amellyel a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) digitális multiplexek (digitális földfelszíni televízió- és rádióadás) üzemeltetésére kiírt pályázatának eredményét támadta meg.

Márton György, az NHH szóvivője a hírt megerősítette, Such György rádióelnök szavaiból pedig az derült ki: megismétlik a beadványt. Mint mondta, nem látták egyértelműnek, hogy az eredményhirdetéstől vagy a szerződéskötéstől ketyeg a jogorvoslati időszak, ezért – biztos, ami biztos alapon – fordultak az ítélőtáblához, amely most időelőttiségre hivatkozva dobta vissza kérelmüket.

A rádiós és televíziós multiplexpályázatokat az Antenna Hungária nyerte, a digitális multiplexek üzemeltetési szerződéseit pedig pénteken írták alá az NHH és az AH képviselői. A rádiós programcsomag üzemeltetésére a Magyar Rádió is pályázott.

A rádió augusztus végén támadta meg a multiplexpályázat eredményét. Akkor azért fordultak a Fővárosi Ítélőtáblához, hogy „semmisítse meg az alperes Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) azon döntését, mellyel az a VHF-sávi digitális rádió műsorszóró hálózat üzemeltetési jogosultságának megszerzése iránt 2008. március 25. napján kiírt pályázat nyertesének az Antenna Hungária Zrt.-t nyilvánította”. A közrádió részletes jogi és műszaki indoklást terjesztett a bíróság elé. A keresetlevél és az ahhoz fűzött mellékletek együttes terjedelme megközelítőleg 500 oldal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik