Üzleti tippek

Újabb vezetői poszton Fischer András

Makedonski Telekom (MakTel) részvényesei szeptember 3-án tartott közgyűlésükön Skopjéban új igazgatósági tagjai közé választották – a Magyar Telekom jelöltjét - Fischer Andrást.

A Magyar Telekom 2001 óta 51 százalékos többségi tulajdonosa a Makedonski Telekomnak, amely Macedónia legnagyobb távközlési vállalata. „Természetesen alapvetően a Magyar Telekom Nyrt. közvetlen érdekeit kell képviselnem a MakTel igazgatóságában, de igazgatósági tagként megpróbálok az ottani management segítségére is lenni olyan kérdésekben, amelyekre a náluk korábban nemzetközivé vált magyar üzleti életben gyakorlatként tettem szert” – mondta Fischer András, a MakTel újonnan megválasztott igazgatósági tagja.

A vezető másik fő célkitűzése, hogy a Magyarországon elért alapokra építve, azokat megtartva és fejlesztve, még szervesebben integrálja a Magyar Telekom, s vele az [origo] Zrt. csapatának tudását a nemzetközi telekommunikációs vérkeringésbe. Fischer úgy véli, hogy kihasználva a globális szinergiák, know-how transzfer nyújtotta lehetőségeket, nemcsak importőrré, hanem egyre jelentősebb exportőrré is válhatnak a régióban – áll a sajtóközleményben.

Fischer András jelenleg az [origo] Zrt. vezérigazgatója és a Danubius Rádió igazgatósági tagja. Fischer a Magyar Marketing Szövetség alapító elnökségi tagjaként, oklevéllel elismert marketingszakértőjeként is nevet szerzett. Évekig volt a Televíziók és Rádiók Országos Reklám Tanácsa (TORTA) alelnöke. A Magyar Reklámszövetség és a Média Unió elnökségi tagja. A Reklám Világszövetség (IAA) és az IAA Magyar Szekciójának tagja.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik