Üzleti tippek

RTL-TV2: indul az őszi tévészkander

Utolsóként jelentette be őszi műsorrendjét a nagy csatornák közül az RTL Klub. A kereskedelmi adó biztos befutói mellett új reality-vel és vetélkedővel is készül, a TV2 hét új produkciót állít csatasorba, hogy megszerezze az elsőséget. Reality-vel próbálkozik a Viasat3 és a storytv is, sorozatokkal gyúr a nézettségre az AXN és az MTV.

A Foci EB-nek és az olimpiának köszönhetően a nyár is eseménydús volt, a tévécsatornák valódi harca a nézők kegyeiért azonban szeptember első napjaiban indult. A TV2 több műfajban, összesen hét új műsort állít csatasorba, az RTL Klub ennél fukarabban bánt az új programokkal, igaz az adó „csupán” pozíciója megtartására törekszik.

A kereskedelmi csatornák közti legnagyobb küzdelem valószínűleg reality-vonalon várható, de lehet fogadásokat kötni a szombati műsorsávban sugárzott produkciókra is. Utóbbiban az adók nem bíztak semmit a véletlenre: az RTL Klub a Szombat esti lázt tűzi ismét műsorra, míg a TV2-n a Megasztár negyedik alkalommal vállalkozik arra, hogy megkeresse a legjobb hangú fiatalt. A Megasztár zsűrijében Fenyő Miklós, Eszenyi Enikő és Mester Tamás értékeli majd a próbálkozókat, míg az RTL táncparkettjén többek között Csányi Sándor és Stohl András dobogtatja majd meg a női szíveket tánctudásával.

Dzsungelvalóság

Beszélgessünk!

A TV2 új beszélgetős műsort állít szembe az RTL Klub Mónika Show-jával. Műsorvezetőnek az indiai származású, de hazánkban élő lélekbúvárt, Joshi Baratot kérték fel.

A reality műfajában többen is próbálkoznak. Ahogy már korábban beszámoltunk róla a két kereskedelmi csatorna egy-egy dzsungeles valóságshow-t tűz műsorra. A korábbi hírek ellenére Palik László végül nem erősíti az RTL-es csapatot a Celeb vagyok, ments ki innen! című produkcióban, de ettől függetlenül is bővelkedik a műsor a sztárokban (Soma, Falusi Mariann, Dér Heni, Steiner Kristóf stb.). A konkurens csatorna műsoráról csak annyit tudni, hogy saját készítésű show, amin Frei Tamás dolgozik. A TV2 egy másik valóságshow-t is műsorra tűz, ebben Hargitai Bea playmate viszontagságait követhetjük nyomon többek között Kolumbiában. A hasonló jellegű produkciók sorát erősíti a két főzőshow is, amelyet mindkét adó sikeresnek ítélt, így folytatják őket.

A Viasat3-on a reality-k klasszikusának számító Bár kel újból életre, Bár 2.0 címen, amelybe igyekeztek a készítők minél színesebb személyiségeket összegyűjteni, így akad köztük topless táncos is. A korábban bevált recepten a Viasat3 nem sokat újított, a nézők szavazhatnak a bent maradóra, ellenben az utolsó, tizenkettedik bentmaradót a játékosok választhatják majd ki.

Bye-Bye Foci

Új helyszínen követhetik nyomon a futball mérkőzéseket a jövőben a sportág kedvelői. A Viasat3 helyett a jövően a TV6 közvetíti a Bajnokok Ligáját, mivel a csoport ezzel a csatornával kívánja megcélozni a férfi közönséget. Jó hír, hogy az új csatorna bekerült a műholdas rendszer alapcsomagjába, így a Digi Tv-előfizetőknek nem kell nélkülözniük a mérkőzéseket.

Új belépő ebben a műfajban a storytv, amely hajléktalanokról készít műsort Nagy lehetőség címmel. Érdekesség, hogy műsorvezetőként Csisztu Zsuzsát láthajták majd a nézők. A csatorna a főzőműsorok kategóriájában is megpróbál labdába rúgni, a Szomszéd főztje címmel Búza Sándor próbál vendégével becsapós fantázianévvel ellátott ételt készíteni receptleírás és szakácskönyv nélkül.

Vetélkedjünk

A TV2 új üdvöskéje a vetélkedő műfajban a Cápák, amelyben három játékosnak kell együtt eljutni az áhított milliókig. Balszerencséjükre a pénzt nem egyenlő arányban osztják el közöttük, s csak az érvelésen múlik, ki viheti haza a legnagyobb összeget. Emellett folytatódik könnyűzenei vetélkedőjük, a Popdaráló. Az RTL Klub is folytatja a Vágó-Sebestyén páros vezette Pókerarcokat, de előrukkol egy újdonsággal is ’Fogd a pénzt és fuss!’ címmel.

Sorozatfüggők

Az idei évben is a sorozatfüggők járnak a legjobban. A korábbi nagyágyúk új évadjait minden csatorna műsorra tűzte, így nem kell lemondani Dr House-ról, a Vészhelyzetről, a Született feleségekről vagy a Lostról sem. Ez utóbbit az AXN is műsorára tűzte, ahogy szintén az RTL-en és az AXN-en is nyomonkövethetjük a Gyilkos elméket vagy a New York-i helyszínelőket is. Ebben a kategóriában megpróbál labdába rúgni az MTV is. A közszolgálati adó ’Mad Men – Reklámőrültek’ címmel indít vadonatúj sorozatot a reklámszakmahőskoráról, s látható lesz Sas Tamás tíz évvel ezelőtti sikerfilmjének folytatása, a Presszó 10 is.

Nem változtat a csatorna hírműsorai rendjén, viszont megújítja kulturális és tudományos magazinjait. A Kultúrháznál ezentúl vasárnappal kezdődik a hét: a negyvenöt perces vasárnapi magazinműsor mellett rövidebb, hétköznapi ajánlók lesznek láthatók. A Válaszd a tudást! pedig későbbi időpontban, elsősorban praktikus ismereteket kínáló, tematikus adásokkal jelentkezik szeptembertől.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik