Üzleti tippek

Melegműsor miatt vizsgálják az HBO-t

A kábelcsatorna egyik meleg férfiakról készült műsorát vizsgálja a médiahatóság, amely eközben az után is tudakozódik, melyik országban van bejegyezve a HBO - derül ki az Országos Rádió és Televízió testület (ORTT) a napokban hozott döntéséből.

„A Testület megbízza az irodát, hogy hivatalos úton tudakolja meg, hogy melyik állam gyakorol joghatóságot az HBO Zrt. műsorszolgáltató felett, amennyiben szükséges, az Európai Bizottság segítségét is kérve” – áll a múlt héten elfogadott határozatban. Az ORTT szóvivői irodájának közlése szerint az adó március elején kezdeményezte, hogy – április elsejei hatállyal – töröljék magyarországi bejegyzését.

A hatóság egyébként egy július végi műsorral kapcsolatos panasz miatt kezdett vizsgálódni. Egy néző azt kifogásolta, hogy délután – azaz gyerekek által nézett időszakban – került adásba egy olyan produkció, amely „meleg férfiak szexuális életének rejtelmeiről szólt”.

Hasonló okokból rendelte el az ORTT a múlt héten a Cool TV egyik műsorának vizsgálatát is; itt a panaszos nem csupán a délután egy óra körüli kezdési időpontot kifogásolta, de azt is, hogy túlságosan plasztikusan mutatta be a csatorna egy homoszexuális fiú csókolózását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik