Üzleti tippek

Német tévécsatorna indul bevándorlóknak

A török bevándorlóknak szánt, kétnyelvű televíziós csatorna németországi beindítását engedélyezte Hessen tartományban a kereskedelmi médiát felügyelő hatóság.

A Samanyolu TV Avrupa (Tejút TV Európa) elnevezésű csatorna programjának túlnyomó részét török nyelven sugározza majd, de az adónak német nyelvű műsorai is lesznek – közölte a tartományi médiafelügyelet szóvivője Kasselben.

A folyamatos, 24 órás programot, amely játékfilmekből, magazinműsorokból, sorozatokból és dokumentumfilmekből áll majd össze, a tulajdonosok döntően reklámbevételekből kívánják finanszírozni.

A Samanyolu TV Avrupa tisztán török nyelvű, Törökországban engedélyezett változatát már ma is lehet fogni Németországban a Türk Sat műhold segítségével. A most induló, részben német nyelvű változatot az offenbachi Peyk Media GmbH produceri iroda gondozza. A tartományi médiafelügyelet elnöke, Winfried Engel az engedély kiadását kommentálva hangsúlyozta, hogy a többnyelvű adók kedvező hatással lehetnek a bevándorlók németországi beilleszkedésére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik