Üzleti tippek

Indul a hajléktalan-valóságshow a storytv-n

2008. szeptember 1-én új műsorokkal, új műsorstruktúrával, majd az őszi szezon folyamán az ezekhez illeszkedő megújuló arculattal jelentkezik a storytv. A már eddig is kedvelt műsorok mellett a csatorna valóságshow-t indít 12 hajléktalan újrakezdéséről, és műsorra tűzi a Dallast is.

Szeptember 3-án 21 órakor indul útjára a storytv új valóságshow-ja, a Nagy lehetőség. 12 reményvesztett, hajléktalan ember küzdelmével ismerkedhetnek meg a nézők, amint újraépítik az életüket. Az utcáról emberhez méltó körülmények közé költöznek, és közel fél éven át különböző feladatokat kapnak, melyekkel bebizonyíthatják, tudnak élni a felkínált lehetőséggel. Szakemberek (fodrász, stylist, pályaválasztási tanácsadó), pszichológusok és orvosok segítenek nekik visszailleszkedni a társadalomba.

Valódi lehetőség

Elsősorban szenvedélybetegségeikről kell leszokniuk (alkohol, szerencsejáték, dohányzás), majd ki kell tanulniuk egy szakmát, ezután munkát kell keresniük. A műsorból közösségi döntés alapján minden héten távozik egy játékos, akinek a produkció továbbra is segít a visszailleszkedésben, de a nézők már nem kísérhetik figyelemmel a fejlődését.

Aki a legjobbnak bizonyul, megnyeri a fődíjat, egy lakást, egy autót és egy munkahelyet. Tornóczky Anita és Bakács Tibor Settenkedő a játékosok heti felelőse, akik amellett, hogy segítik a játékosokat a beilleszkedésben, bizonyos helyzetekben szankcionálják a játékosok elfogadhatatlan viselkedését is. A Nagy lehetőség műsorvezetőjeként Csisztu Zsuzsát láthatják viszont a nézők.

Főzőshow másként

Hétfőtől péntekig 17 óra 50-től lesz látható Buza Sándor játékos gasztroshow-ja, a Szomszéd főztje, melyben a műsorvezető és aktuális vendége becsapós fantázianévvel ellátott ételt próbál meg elkészíteni receptleírás és szakácskönyv nélkül. Még a konyhában található hozzávalók sem mutatják a helyes irányt, mert felesleges alapanyagok is várják a sztárvendégeket. A műsor végére kiderül, vajon Buza Sándor vagy a konyhapultszomszéd amatőr szakács főztje a jobb.

Hétfőtől péntekig 19 órától a világ egyik legnagyobb hatású szappanoperája, a Dallas kerül képernyőre. Jockey, Bobby, Samantha és a többiek kalandjai várhatóan sokakat ismét a fotelekbe ültetnek. További, korábban már nagy sikert aratott sorozatokat is műsorra tűz a storytv az őszi szezonban. Ismét láthatóak lesznek MacGyver, Esmeralda és Marimar kalandjai, valamint hetente négyszer hollywoodi sikerfilmek.

Ráncfelvarrás minden szinten

Az új műsorok bevezetését kiterjedt kommunikációs kampány kíséri billboard, print, rádiós és online felületeken. „A storytv kínálatában folyamatosan növeljük a saját gyártású műsorok arányát, ebbe a stratégiába illeszkedik a Nagy lehetőség és A szomszéd főztje. A Nagy lehetőséggel új műfaj mutatkozik be a storytv-ben, eddig valóságshow nem szerepelt műsorunkban, Buza Sándor főzőműsora pedig egyedülálló módon ad betekintést a gasztronómia világába. Biztosak vagyunk benne, hogy az új műsorstruktúrával a legsikeresebb kábeltelevíziókkal is felvehetjük a versenyt, és a storytv – megalakulása óta évente megduplázott – nézettségét tovább növeli” – mondta el Borsány-Gyenes András, a storytv megbízott vezérigazgatója.

Új arculat külföldi segítséggel

Az őszi szezonban megújul a csatorna látványvilága is, amelyet ismét a brit Kemistry cég tervezett. Az egységes branding nemcsak a logóra, a csatornaazonosítókra és a képernyőgrafikákra terjed ki, hanem a köztéri hirdetésekre, a hanganyagokra és a csatorna önálló honlapjára is. Ugyancsak a Kemistry találta ki a storytv 2005-ös induló, valamint tavaly decemberben Havas Henrik esti beszélgetős műsorának arculatát.

A már eddig sikerrel futó műsorok természetesen továbbra is a szórakoztató csatorna műsorán maradnak. Hétköznap este 20 órakor várja a nézőket a Havas Henrik konfrontatív, kritikus és szókimondó személyiségére épülő beszélgetős műsor, Lajcsi Szuperbulija pedig minden péntek este 21 órától nyújt könnyed kikapcsolódást. Vasárnap elsősorban a nőket várja a képernyő elé a storytv a Rubint, minden, ami nő, a Divatdiktátor és a Lakosztály című saját gyártású műsorokkal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik