Üzleti tippek

Újabb városok jelezték: fogadnák a gumigyárat

Mosonmagyaróvár és Kapuvár is fogadná az indiai gumiabroncsgyárat - írta a Kisalföld hétfői száma.

A lap emlékeztet: az indiai gumiipari társaság, az Apollo Tyres Ltd. a múlt héten bejelentette, más helyszínt keres 200 millió eurós beruházásához Magyarországon, vagy más európai országban, miután elállt gyöngyösi tervétől, mert úgy érezte, ott nem fogadják szívesen.

„Máshol is működnek gumigyárak”

Szabó Miklós, Mosonmagyaróvár polgármestere a lapnak nyilatkozva közölte: a város ipari parkjába beleillene olyan letelepedő is, mint az Apollo Tyres. A fejlesztés előtt álló ipari parkban fogadnák a zöldmezős letelepedéshez helyet kereső indiai gumiabroncsgyárat, ha szándékai megfelelnek a környezetvédelmi előírásoknak, és illeszkednek a város rendezési tervébe.

Arra a kérdésre, hogy nem tart-e az esetleges letelepedés következményeként egészségkárosító környezetszennyezéstől, a polgármester azt válaszolta: máshol is működnek gumigyárak problémák nélkül – írta a Kisalföld.

Kapuváron is van hely

Németh Csóka Gábor, Kapuvár alpolgármestere kijelentette: az ipartelepen elvileg van 47 hektár fejlesztésbe bevonható és 3 hektár azonnal felhasználható terület. Kapuvár nevét a Magyarországon befektetők keresésével, letelepítésével foglalkozó cégek – így az ITD Hungary – is nyilvántartják.

Az indiai cég az ITD Hungaryt, a Magyar Befektetési és Kereskedelemfejlesztési Ügynökséget bízta meg, hogy a tervek szerint 1500 dolgozónak munkát adó gumiipari beruházásához új területet keressen.

Kapuvár az ITD illetékeseivel tartja a kapcsolatot, ám konkrétan ebben az ügyben a kapuvári önkormányzatot még nem keresték meg – mondta az alpolgármester.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik