Üzleti tippek

Tízezer MÁV-biztosított szerződött át

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) közel tízezer olyan, a MÁV Általános Biztosító Egyesületnél (MÁV ÁBE) biztosítottról tud, aki rátalált új gépjármű-felelősségbiztosítójára, a biztosítási alkuszok mintegy 25 ezer átszerződöttről beszélnek.

Binder István, a PSZÁF szóvivője elmondta: a felügyelet összesítést kért a biztosítóktól az átszerződött ügyfelekről. Ennek alapján a tízezer átszerződött ügyfél azokat jelenti, akiknek augusztus 4-én estig biztosítási ajánlatuk beérkezett a biztosítókhoz.

Ehhez képest nagyságrenddel nagyobb azok száma, akik kezdeményezték közvetítőkön keresztül az új kötelező gépjármű-felelősségbiztosításuk (kgfb) megkötését. “A két munkanap eredménye alapján azt láthatjuk, hogy az ügyfelek komolyan veszik az átszerződés lehetőségét” – mondta Binder István.

Hangsúlyozta, hogy a MÁV ÁBE gépjármű-felelősségbiztosítási szerződéssel rendelkező ügyfeleinek augusztus 15-én éjfélig van érvényes biztosításuk, addig áll kockázatban a MÁV ÁBE az általuk okozott károkért, természetesen eszközeinek erejéig – tette hozzá a szóvivő.

A nagy biztosítótársaságok – néhány kivételtől eltekintve – még nem közöltek statisztikákat az átszerződésekről. A biztosítóváltás 150-160 ezer magán-gépjárműtulajdonost, összesen mintegy 200 ezer szerződést érint.

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) 2008. július 31-én jelentette be, hogy 2008. augusztus 15-i hatállyal visszavonta a MÁV ÁBE tevékenységi engedélyét. Az engedély visszavonásával augusztus 16-án nulla órától szűnik meg a MÁV ÁBE biztosítónál lévő autósok kötelező gépjármű-felelősségbiztosítása.

A biztosítottaknak az új szerződés megkötéséhez nem kell felkeresniük a MÁV ÁBE irodáját, csak az új biztosítót. A jogszabályok értelmében ezúttal egyik biztosító sem hirdethet új díjakat, a váltásokat a 2008. évre meghirdetett tarifák
alapján kell végrehajtani.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik