Üzleti tippek

India felé fordul Spielberg

Három év után megválik egymástól a Spielberg alapította DreamWorks és a Paramount Pictures. A rendező Indiában alapítana újabb vállalatot, írja az International Herald Tribune.

Úgy tűnik, a 61 éves Steven Spielberg üzlettársával, David Geffennel együtt hátat fordít Hollywoodnak, s Indiában próbál szerencsét a jövőben. A neves filmrendező a legjobb úton halad afelé, hogy szerződést kössön a Reliance ADA Group nevű indiai konglomerátummal egy 550 millió dolláros alaptőkéjű, közös vállalat létrehozásáról Mumbaiban.

A hír komoly megdöbbenést váltott ki Hollywoodban, mivel Spielberg az egyik legnagyobb tekintélyű rendező. Az Indiana Jones sorozat legutóbbi része a korábbiakhoz hasonlóan óriási kasszasiker volt, így még kevésbé érthető, hogy nem akad senki, aki szerződött volna a filmgyártás sztárjával. Igaz, Spielberg nem tartozik az olcsó rendezők közé, de a pletykák szerint nemcsak gázsija, de kora is közrejátszik abban, hogy nem halmozzák el ajánlatokkal.

Mások szerint a keleti nyitás a rendező üzleti érzékét dicséri, aki felmérte, hogy a következő években igen nehéz lesz (üzletileg) nagyot alkotni, így a világ egyik legdinamikusabban bővülő piacára való belépéssel szeretné felpörgetni a forgalmat.
Sokak szerint az elmúlt évek reneszánsza után ismét hanyatlás várható az amerikai és nyugat-európai mozikban, amit a DVD és a digitális televíziózás (illetve IPTV) is felgyorsíthat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik