Üzleti tippek

Rekordáron kelt el a retro Lada


A márciusban indított promóció során mintegy kilencezer ajándék közül válogathattak a Pöttyös oldalán regisztrált játékosok. A Túró Rudi vásárlással összegyűjtött pontokért a nyolcvanas évek hangulatát idéző retro ajándékokat ajánlott fel a vállalat. Az értékesebbeket (új Audi A3 Cabriolet, Piaggio Vespa, Lada 1200) csak liciten lehetett megnyerni, de akadt számos szabott áras termék is.

Rekordáron kelt el a retro Lada 1

„Az ajándékok egy részének elsősorban eszmei értéke van” – fogalmazott Nyeste Dániel, a Friesland Hungária Zrt. marketingese. Mással nehezen lenne magyarázható, hogyan kelhetett el mintegy 78 ezer forintnyi Pöttyös pontért egy kerti törpe, vagy 73 ezerért egy csattogós lepke. A promóciót a vezető egyértelmű sikerként könyvelte el: a márkaoldal napi látogatottsága az akció alatt folyamatosan 10 ezer felett volt, a regisztráltak száma pedig megközelítette a százezret.

A speciális promóció elsősorban a 16-29 éves korosztálynak szólt, de akadtak 4, illetve 60 éves játékosok is. Valamennyire tartott tőle a vállalat, hogy az erősen internetalapú akció főként fővárosiakat fog megszólítani, de a félelmek nem igazolódtak be. A regisztráltak az ország minden pontjáról érkeztek, 70-80 százalékuk hírlevelet is kap, így közvetlenül kapcsolatot tarthat velük a Pöttyös. A vállalat idén hasonló volumenű promóciót már nem tervez.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik