Üzleti tippek

Szupermarketekben indult benzinháború Nagy-Britanniában

A brit szupermarket láncok hadat akarnak üzenni a literenként csaknem 120 pennybe kerülő benzinárnak és egymásnak is: az Asda nevű lánc nyitott, bejelentve a 3 pennys árcsökkentést kútjainál. Rálicitált a Morrisons lánc, amely közölte, hogy a benzin és a dízel árát is literenként 4 pennyvel viszi le.

A Sainsbury 5 pennys árcsökkentést helyezett kilátásba, de ezen árkedvezmény feltétele, hogy az áruházai kutaknál tankoló autós előbb legalább 50 fontot költsön el a lánc üzletében.

Az Asda annyit közölt, hogy a nemzetközi olajár csökkenését “viszi tovább” 170 benzinkútjához. A Sainsbury promóciós akcióként, azaz átmeneti időre hirdette meg az ármérséklést, a jelentés nem szól arról, hány kútnál élvezhetik a boltjaiban sokat költők az olcsóbb üzemanyagot. A Morrisons akciójának nagyságára jellemző, hogy 285 benzinkútja van országszerte.

A szupermarket-láncok jó időben lépnek, hiszen a brit kormány a közelmúltban annyi “kedvezményt” tett az autósoknak, hogy ejtette az üzemanyagok jövedéki adójának emelésére vonatkozó tervét.

A magas benzinár egyébként a brit szupermarketek forgalmát már jócskán visszavetette, mivel sokan a drága üzemanyagra hivatkozva nem szálltak kocsiba, hogy megtegyék szokásos nagybevásárlásaikat az említett és a hasonló, többnyire városszéli, üzletekben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik