Üzleti tippek

Internetcím miatt tiltották le a TV2 logóváltását

Testületi tagok közlése szerint azon a vitán vérzett el a médiahatóság ülésén a TV2 emblémaváltásának jóváhagyása, hogy reklámnak számít-e, ha egy tévécsatorna emblémájában helyet kap internetes oldalának címe.

A beadvány részleteiről sem az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) szóvivője, sem annak tagjai nem nyilatkoztak, arra hivatkozva, hogy az üzleti titok. Annyit azonban szerdán több tag is elárult az MTI-nek, hogy a testület két menetben mondott “gyenge nemet” a kérelemre.

Először az az indítvány nem kapott többséget, hogy a logóban elhelyezett, vélelmezett önreklám miatt utasítsák el a kérést, majd a testület hivatala által készített, egyébként a jóváhagyást javasló dokumentum vallott kudarcot: a nyolc leadott voksból csak kettő támogatta, egy ellene szólt, a többi tartózkodott.

Több testületi tag közlése szerint a vita a második döntéshozatalnál azon alakult ki, hogy a tévécsatornához kötődő tv2.hu felirat – lévén, más terméket hirdet, nem a kereskedelmi adót – reklámnak minősül-e.

A TV2 – amely kedden csak annyit közöltek az MTI érdeklődésére, hogy “tervben van” egy arculati megújulás – szerdán azt valószínűsítette: félreértés történt beadványuk elbírálása során: „Hivatalos értesítést nem kaptunk az ORTT-től a csatorna azonosítójának módosításával kapcsolatos testületi döntésről. A sajtóban megjelent híreket látva csak feltételezni tudjuk, hogy félreértés történt, hiszen a mi beadványunkban nem fogalmazódott meg az azonosító jelünkre vonatkozóan ilyen jellegű kérés” – közölte Péntek Zoltán jogi képviselője.

Bíznak benne, hogy hamarosan hivatalosan is jóváhagyást kapnak a testülettől a beadványunkban foglaltakra, „hiszen azok teljes mértékben megfelelnek a jogszabályi előírásoknak”.

A 12 évvel ezelőtt még a nemzeti színek “csigás” változatát logóként használó csatorna 2002-ben váltotta fel egy zárójelbe tett vörös kettessel addigi szimbólumát. Az új embléma alig egy esztendeig volt hivatalban. 2003 szeptemberében váltotta a most is használt logó.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik